«El Grup Godó ha triat de titelles a Bartomeu i Rosell, que ho han fet encantats.»

Últimes hores abans que comenci la jornada de reflexió i arribem així al final d’aquesta campanya fratricida a la presidència del Barça. Joan Laporta ens atén uns minuts al telèfon, atrafegat, instants abans del seu acte de final de campanya. Li ho agraïm. I també a Jordi Farré i a Agustí Benedito, que es van prestar a jugar amb nosaltres en programes anteriors. També ho vam intentar amb Toni Freixa i Josep Maria Bartomeu. No hi va haver sort.

Degut a la mala cobertura, la qualitat d’àudio és molt pobra. Demanem per això disculpes als nostres oients. Per rescabalar-nos-en, hem transcrit l’entrevista.

Comencem fent-li unes preguntes tipus test, donant-li ja dues opcions a priori.
Què necessita més urgentment Josep Maria Bartomeu: A) un advocat o B) un bon logopeda?

Bé, jo crec que sobretot necessita un advocat, perquè més enllà que s’entrebanca amb les paraules, un bon advocat el podrà defensar en aquesta situació processal-penal en la què està i que és, malauradament, molt delicada per a ell. Però el que és pitjor és que ha perjudicat el Barça. Per primer cop el Barça està processat per corrupció i delictes fiscals.

És innegable. Ens fa una mica de por pensar que puguin guanyar i tenir tants anys per endavant.

Amb qui t’entendries abans, A) amb Mino Raiola fent una pizza o B) amb Agustí Benedito fent un carajillo?

(riu) En fi. Jo diria que amb el Mino fent una pizza seria molt divertit. I si hi fos Pogba per menjar-se-la, millor.

Que Toni Freixa parli en tercera persona de la junta de Rosell i Bartomeu és perquè A) té amnèsia transitòria o B) té uns collons que se’ls trepitja?

Crec que té una barra… Més que tenir bemolls, d’això se’n diu “ser un barrut”. És inversemblant. Cada vegada que parla sembla que ell no hi tingui res a veure! I comença a renegar de Qatar i comença a renegar del tema Neymar per desmarcar-se d’una manera que… I així està en intenció de vot. No tindrà un bon resultat perquè ningú es creu que el senyor Freixa no hagi tingut participació en totes aquestes decisions que han perjudicat tant al Barça. El cas Neymar ha portat el Barça a estar processat per corrupció i delictes fiscals… I a més a més també processats per estafa! I pel que fa referència a Qatar… Doncs és un contracte que no s’ha explicat mai, que s’ha mentit i que ens ha donat molt mala imatge. I per tant, el Freixa, per molts esforços que faci, comprendrà que en campanya electoral ningú se’l cregui.

Hi ha dos models antagònics. Un és el Barça ‘meu’ i l’altre, el ‘seu’:  un continuisme caduc i amb un model insostenible. El soci ha de tenir en compte que el meu és un model modern, innovador, que manté els principis que vaig aplicar quan vaig ser president. I a més a més és un model que ha funcionat i que va assentar unes bases de futur. I per tant això és a el que a mi m’ocupa (confrontar aquests dos models).

I després hi ha el senyor Freixa i el Benedito fent la seva, i la veritat és que distorsionen aquest procés.

Què és més perillós, A) una quadrilla de nois molt macos en un carreró fosc o B) una portada de Santi Nolla?

(riu) És molt més perillós que un grup mediàtic amb una estratègia premeditada es dediqui a desprestigiar els qui hem tingut responsabilitats al club pel fet d’haver estat catalanistes. I que a més a més es dediqui a tapar totes les vergonyes i totes les malifetes de Bartomeu i Rosell, amb la voluntat de dominar el Barça a través de persones interposades, com sempre han intentat fer. En aquest cas han triat de titelles a Bartomeu i Rosell, que a més ho han fet encantats. S’han llençat als braços del Grup Godó, que ha fet la seva funció de sempre: la de vigilants del gueto des de l’espanyolisme més ranci.

 «Rosell i Bartomeu consideren la Masia un negoci.»

Quins són els motius de la descomposició de la Masia i quins mecanismes utilitzareu  per recuperar-la?

Els motius de la descomposició són molts clars: Rosell i Bartomeu i tota la seva junta directiva consideren la Masia un negoci. No creuen en la Masia com el que nosaltres creiem que és: una fàbrica de somnis que ha fet sostenible el club a nivell esportiu, econòmic i a nivell de diversitat. Nosaltres el que defensem és un procés de formació de persones i jugadors que és llarg i que es culmina quan aquests jugadors, mitjançant els educadors i els entrenadors, aconsegueixen posar el seu gran talent al disposició del col·lectiu. I aleshores estan preparats per ser jugadors del primer equip del Barça i ser determintants. Fa anys, quan jo era president, es van assentar les bases de l’èxit que estem vivin avui. La prova és que la base de l’equip que ha guanyat el triplet enguany són jugadors a qui nosaltres vam donar l’alternativa per liderar aquest gran equip del Barça.

Ja sabem, i us has dit per activa i per passiva, que tens molt bona relació amb Messi. Si Messi t’oferís donar-te suport públic en aquesta campanya, tu l’aprofitaries o no el posaries en aquest compromís?

Jo no el posaria mai en aquest compromís.


Aquí teniu l’àudio (un pèl lamentable) de l’entrevista:

Foto: JotDown.es

Deixa un comentari